Rodbehandling

Rodbehandling

Rodbehandling udføres nænsomt og smertefrit

Hos din tandlæge i Dragør lægger vi stor vægt på vores patienters tryghed. Vi prioriterer derfor at guide dig igennem hele behandlingsforløbet inden vi påbegynder din rodbehandling.

Det er oftest i forbindelse med caries (hul i en tand) at behovet for en rodbehandling opstår. Det opstår når hullet når gennem tanden og helt ind til nerven og spreder bakterier der kan forårsage en betændelse. Dette kan være en meget smertefuld oplevelse og det er derfor vigtigt at man hurtigst muligt får foretaget en rodbehandling. Både for at afhjælpe smerterne, men også for at redde selve tanden.

Sådan foregår en rodbehandling

Ved en rodbehandling lægges der først og fremmest en bedøvelse for at sikre at behandling foregår så smertefrit som muligt. Når bedøvelsen virker bores et hul i tanden for at lukke op til nerven i rodkanalen. Herefter kan der startes på en rodbehandling. Der filer vi med forskellige specialbor for at øge rodkanalens diameter, som herefter vil blive steriliseret. Derefter fyldes rodkanalen med en cement som binder tand og rodfyldningsmaterialet.

Slutningsvis tages der et røntgenbillede for at kontrollere kvaliteten af fyldningen. Det er dog vigtigt at pointere at en rodbehandling ikke kan færdiggøres i én behandlingsseance i flere tilfælde.

Efter endt behandling

Der kan gå op til 6 måneder efter en endt rodbehandling inden man med sikkerhed kan sige at tanden er hele rigtig op. Derfor skal man ind til et eftersyn for at sikre at det hele er som det skal være.

Kontakt os gerne på telefon 32 53 40 33 eller e-mail info@tand2791dk. for at høre mere om du har brugt for en rodbehandling og hvordan vi kan hjælpe dig.

Bestil tid

Vi holder igen åben for al behandling man til fredag. Læs mere om COVID-19 retningslinjerne hos tandplejen her.

NB: Særlige regler vedr. online booking, afbud mm. se under siden “kontakt“.

Åbningstider

Telefontider

Julelukket

Klinikken er lukket fra og med 23. december til og med 28. december.

God jul!

Jul & nytår

Klinikken er fortsat åben for al behandling
Mellem jul og nytår holder vi åben mandag d. 28. dec. 8-16. Vi er tilbage efter nytår mandag 4. januar.

Glædelig jul og godt nytår:)

Sommerferie

Klinikken holder ferielukket i uge 29-31

God sommer!